آموزش غذاهاي ايراني ( هويج پلو با مرغ )

مه 18, 2008 at 5:57 ق.ظ. بیان دیدگاه

هويج پلو با مرغ

 

مواد لازم :

برنج : يك كيلو

مرغ : يك عدد

زعفران سائيده : يك قاشق چايخوري

پياز : يك عدد متوسط

آبليمو : يك دوم استكان

روغن : 150 گرم

خلال بادام در صورت تمايل : يك دوم فنجان براي تزئين

نمك : به مقدار لازم

طرز تهيه:


برنج را قبلاً شسته و با نمك بگذاريد خيس بخورد. مرغ را به چند قطعه تقسيم كرده و با آبليمو و يك ليوان آب و يك دوم زعفران ( آب كرده ) و كمي نمك و پياز خرد شده بپزيد. به اندازه يك فنجان آب مرغ در قابلمه نگه داريد. هويج را شسته، پوست آنها را گرفته و به صورت خلال هاي باريك 2 سانتي متري خرد كنيد( نكته قابل ذكر اين است كه هيچوقت هويج را نتراشيد، چون سطح هويج سياه مي شود و نيز هميشه هويج را طوري خلال كنيد كه در موقع سرخ كردن خرد و تكه تكه نشود). روغن را در ماهيتابه ريخته و هويج هاي خلال شده را طوري سرخ كنيد كه رنگ آنها تغيير نكند. سپس برنج را پخته و آبكش كنيد. در قابلمه كمي روغن بريزيد و برنج و هويج هاي سرخ شده را در قابلمه ريخته و بقيه زعفران آب كرده را روي برنج بدهيد و بگذاريد برنج با شعله ملايم دم بكشد. در صورتي كه مي خواهيد از خلال بادام استفاده كنيد خلال ها را شسته، آنها را يك طرف برنج بريزيد تا خلال ها نرم شوند. پس از دم كشيدن برنج آن را در ديس كشيده و روي برنج را با گوشت هاي تكه تكه شده مرغ و خلال بادام تزئين كنيد. آب مرغ را هم روي برنج بريزيد.

روش ديگر اين است كه مي توانيد برنج را جداگانه دم كنيد و پس از دم كشيدن آن، با هويج هاي سرخ شده روي برنج را تزئين كنيد.

نكات تغذيه اي :
 


هويج يكي از سبزيجاتي است كه داراي مواد آنتي اكسيداني است. آنتي اكسيدان ها در پيشگيري از بيماري ها از جمله انواع سرطان مؤثرند. هويج پخته شده ، آنتي اكسيدان هاي بيشتري از هويج خام دارد. با پختن هويج به همراه مقدار كمي روغن ميزان آنتي اكسيدان هاي موجود در آن بنامهاي بتاكاروتن و اسيد فنوليك افزايش مي يابد . در حين فرآيند پخت ديواره سلولهاي گياهي بافت هويج شكسته شده در نتيجه جذب آنتي اكسيد موجود و ساير مواد شيميايي مفيد آن افزايش مي يابد.

در طبيعت موادي به نام پيش سازهاي ويتامين A وجود دارد كه بتا كاروتن از آن جمله است . بتا كاروتن تركيبي است كه در بدن شكسته شده و به ويتامين A تبديل مي شود . اين تركيب نارنجي رنگ به وفور در هويج موجود است به همين دليل است كه خوردن هويج را براي بهبود ديد چشم توصيه مي كنند .

Advertisements

Entry filed under: دسته‌بندی نشده.

آموزش غذاهاي ايراني ( قليا ماهي ) شریک زندگی خود را چگونه انتخاب کنید؟

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 18,449 hits

بیشترین کلیک شده‌ها

  • هیچکدام

برترین مطالب

دیدگاه‌های اخیر


%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: