ته چين اسفناج

مه 18, 2008 at 4:17 ق.ظ. بیان دیدگاه

ته‌چين از جمله غذاهايي است كه معمولا در فهرست غذاهاي مهماني‌هاي رسمي قرار مي‌گيرد

اين غذا را با انواع و اقسام سبزيجات مي‌توان درست كرد. بنابراين شما مي‌توانيد با توجه به سبزي موجود در آن فصل، ته‌چين مناسب آن زمان را بپزيد. به عنوان مثال ته‌چين اسفناج غذايي پاييزي و زمستاني‌ است كه به طرز پخت آن در زير مي‌پردازيم:

 مواد لازم:

– برنج، 2 پيمانه
– زرده تخم‌مرغ، 3 عدد
– ماست، 4 قاشق سوپ‌خوري
– گوشت چرخ‌كرده، 250گرم
– پياز، 2 عدد بزرگ
– اسفناج، 500 گرم
– كره، 25گرم
– روغن مايع به مقدار لازم
– نمك و فلفل به ميزان لازم
– پودر زعفران، يك قاشق چاي‌خوري سرپر
توضيح: پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ‌خوري آب جوشيده داغ حل كرده و سپس روي كتري در حال جوش بگذاريد تا دم بكشد. پس از آن در مراحل پخت، از اين زعفران دم شده استفاده كنيد.

 طرز تهيه:

1 – ابتدا برنج را شسته و همراه مقداري نمك به مدت حداقل 2 ساعت خيس كنيد. در اين فاصله زماني، اسفناج را پاك كرده و پس از شستن، به صورت درشت خرد كنيد. سپس پياز را پوست كنده و به صورت خلالي خرد كنيد. حالا در تابه‌اي متوسط، مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. پس از آن، پيازهاي خلال شده را در روغن به اندازه‌اي تفت دهيد تا طلايي رنگ شود؛ بعد اسفناج خرد شده را به آن اضافه كرده و كمي نمك روي آن بپاشيد. پس از اينكه اسفناج نيز سرخ شد، شعله اجاق گاز را خاموش كنيد و مخلوط پياز و اسفناج سرخ شده را كنار بگذاريد.

2 – از طرفي ديگر، يك عدد پياز را در گوشت چرخ كرده، رنده كنيد و بعد از اضافه كردن نمك و فلفل و يك قاشق سوپ‌خوري محلول زعفران، آن را در روغن داغ شده در تابه، تفت داده و بپزيد. پس از آنكه گوشت سرخ شد و آب آن نيز تبخير شد، حرارت را خاموش كنيد.

نكته: شما مي‌توانيد گوشت چرخ كرده را به صورت كوفته‌هاي ريز درآورده و در ميان برنج بريزيد.

3 – داخل قابلمه متوسطي تا نيمه آب بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب به جوش آيد. سپس برنج را در آب در حال جوش ريخته و پس از نيم‌پز شدن، داخل سبد آبكشي كنيد.

4 – كاسه بلوري بزرگي آماده كنيد و زرده‌هاي تخم‌مرغ را در آن بريزيد. سپس 4 قاشق ماست به آن اضافه كنيد و پس از افزودن 2 قاشق باقيمانده محلول زعفران، مخلوط را خوب با چنگال هم بزنيد. حالا برنج آبكش‌شده را داخل كاسه بريزيد و با قاشق بزرگ، آرام مخلوط كنيد تا برنج كاملا به مخلوط ماست و زعفران و تخم‌مرغ آغشته شود.

5 ـ در يك تابه گود و نچسب، مقداري روغن ريخته و نيمي از برنج را داخل آن بريزيد. سپس مخلوط اسفناج و پياز داغ را روي برنج ريخته و با پشت قاشق، سطح آن را صاف كنيد تا به طور يكنواخت روي برنج پخش شود. گوشت چرخ كرده، لايه بعدي اين ته‌چين است؛ بنابراين سطح اسفناج را با گوشت سرخ شده به طور كامل بپوشانيد. در مرحله آخر، باقيمانده برنج را روي گوشت بريزيد و دوباره با پشت قاشق، سطح آن را صاف كنيد. حالا تابه را با در روي شعله متوسط اجاق‌گاز قرار دهيد. پس از اينكه بخار از تابه بيرون زد، زير آن را كم كرده و كره را با كمي روغن روي برنج بريزيد و آن را دم كنيد. مدت زمان لازم براي دم كشيدن ته‌چين اسفناج، حدود 2ساعت است. پس از اين مدت، يك سيني يا ديس گرد را بر دهانه تابه قرار داده و آن را برگردانيد.

 روش ديگر

ته‌چين را به جاي اجاق گاز، داخل فر نيز مي‌توانيد درست كنيد. بنابراين به جاي تابه از ظرف پيركس گرد استفاده كرده و پس از چرب كردن كف و ديواره ظرف با كمي روغن، مطابق روش فوق مواد را به صورت لايه لايه بريزيد؛ سپس ظرف را روي طبقه وسط فر ـ كه از پيش به مدت يك ربع روي 180 درجه سانتي‌گراد گرم شده است ـ قرار دهيد. مدت زمان لازم براي پخت ته‌چين در فر، يك ساعت و نيم است.

نكته: براي آنكه ته‌چين به صورت سالم از داخل ظرف پيركس برگردانده شود، پيش از قرار دادن در فر، روي برنج را كمي روغن ريخته و پس از بيرون آوردن ظرف از فر، با استفاده از نوك چاقو، برنج را از ديواره ظرف جدا كنيد.

Advertisements

Entry filed under: دسته‌بندی نشده.

خوراك ماهي ادويه‌ دار يخچال و رفع بوي بد آن

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 18,342 hits

بیشترین کلیک شده‌ها

دیدگاه‌های اخیر


%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: